Размер на профилна снимка и снимка на страница във Facebook – 2019 г.

Facebook често сменят размерите на снимките за личните акаунти, страниците, групите, рекламите си. Чудиш се какви са новите размери на изображенията във Facebook за 2019 година? Ние ще ти помогнем да спреш да се луташ – в тази статия ще разгледаме размерите на профилна снимка, а в следващите – и останалите размери, които са ти необходими.

В този пост ще откриеш:

  • Размер на профилна снимка и снимка на страница във Facebook

В следващите ни постове ще пишем за:

Размер на профилна снимка във Facebook  (профил и страница)

За разлика от картинките на корицата, изображенията за профила не се виждат само в профила или страницата ти във Facebook. Те са част от всеки пост, който споделяш, виждат се във всеки коментар, който оставяш, показват се в резултатите при търсене във Facebook, както и на страниците на хора, където си постнал/а информация. В повечето случаи се показва като много малко изображение, изрязано в мащаб, затова трябва да подбереш подходяща снимка, която изглежда добре и е ясна, дори в малък размер. Това е начинът, по който представяш себе си или бизнеса си в социалната мрежа и със сигурност искаш да го направиш по най-подходящият начин, нали?

За профилна снимка трябва да ъплоуднеш квадратно изображение с размери 168px by 168px на десктоп. Обаче, след като вече е качено, то се изрязва и визуализира като кръг. Затова, внимавай за ъглите, които ще бъдат изрязани „закръглянето“ на картинката, за да не бъде изрязано част от логото на компанията или елемент, на който искаш да наблегнеш.

Освен 168px by 168px, Facebook може да запази и по-голяма версия на изображението – 320px by 320px.

Размерът на профилната снимка или снимката на страницата в коментари се намалява до квадратно изображение с размери 40px by 40px.

И накрая, ако някой кликне на изображението, то може да бъде показано в размер 850px by 850px, като най-голямата резолюция на снимка, която Facebook ще обработи, е 2048px by 2048px.

Не можем да не признаем, че това са ужасно много цифри, които трябва да се помнят и да се вземат предвид. Но няма страшно, ето едно предложение, което ще ти улесни живота.

Когато създаваш избражението за профила, препоръчително е да заложиш на най-високата резолюция – 2048px by 2048px. Това ще ти осигури най-доброто качество на изображенето за най-важния елемент от присъствието ти във  Facebook.

Профилната снимка е първото впечатление на хората за теб и твоя бизнес, така че постарай се то да е възможно най-доброто.

Размери на профилната снимка във Facebook накратко:

  • Максимален размер: 2048px by 2048px
  • Минимален размер: 168px by 168px
  • Препоръчителен минимален размер: 761px by 761px
  • Съотношение: 1:1


Съвет за професионалисти: Хората предпочитат да виждат очите на тези, с които комуникират. Затова увери се, че очите ти (и устата, за предпочитане, с широка усмивка) са добре различими при най-малкия размер на твоята профилна снимка във Facebook.