Размери за снимка на корица на профил във Facebook (profile cover photo) – 2019

Позиционирана най-отгоре в личния ти Facebok профил (Facebook timeline), снимката на корицата е пефектното място да покажеш своята личност.

Корицата за профила е с размери 851px на 315px. Това е минималният размер, в който изображението ще се визуализира във Facebook. За тези, които предпочитат съотношенията, то е 2.7:1.

Обаче не само размерите са това, което трябва да знаеш. Facebook пазят версии на избраженията в по-висока резолюция, като най-големият възможен размер е 2037px на 754px. Така че, ако искаш най-високата резолюция за изображението ти, използвай горните цифри.

От друга страна, на мобилни устройства с ретина дисплей или други екрани с висока резолюция (с каквито повечето смартфони вече разполагат) реалният размер на изображението ще е 1125px на 633px.

Корица на профил във Facebook накратко:

  • Максимален размер: 2037px by 754px
  • Минимален размер: 851px by 315px
  • Съотношение: 2.7:1

Съвет за професионалисти: Нека cover снимката в профила ти във Facebook бъде максимално персонална, така че показва, че си реално човешко същество. Не се поддавай на изкушението да превърнеш корицата си в банер реклама. Тя е допълнение към Facebook профила ти. Затова избягвай да слагаш текстове или призиви към действие (т. нар. call-to-action) в нея.

Трябва да знаеш и, че някои елементи от страницата ти могат да покрият корицата на страницата. Затова трябва да направиш няколко теста на различни устройства – така ще знаеш кое е най-доброто разположение на елементите в изображението.