Откъде да започнете изграждането на онлайн магазин

Създаване на онлайн магазин в 10 стъпки – II

Създаване на онлайн магазин - технически дейности

В предишния пост започнахме описание на предварителната подготовка при създаването на онлайн магазин – нещата, за които трябва да помислите предварително. В този и в следващия, ще довършим основните точки, които трябва да следвате.

4. Регистрирйте фирма

Според българския закон, за да извършвате търговска дейност, трябва да имате фирма. Това важи и за онлайн мгазините. Разбира се, има доста онлайн магазини, които не са го направили, но ние не ви препоръчваме този вариант.

5. Купете домейн и изберете хостинг

Всеки онлайн магазин по своята същност е вид уебсайт, а за да съществува един сайт в интернет, преди всичко има нужда от две неща – домейн и хостинг, или по-просто казано: име, по което да бъде откриван, и физическо място, на което да се „постави“ информацията.
Обяснено още малко домейн е името на сайта ви, което се изписва по начина „моят-сайт.com/моят-сайт.bg“ и т.н. Хостингът е един или няколко компютри, ма които са снимките от вашия сайт, текстовете и всичко останало, което се вижда на вашия сайт. Всъщност, хостнгът е прави онази „магия“ онлайн магазинът ви да се вижда в интернет.
За избор на хостинг и домейн ще говорим пак с повече подробности в следващите статии.

6. Визия и функционалност

За да бъде уебсайтът ви онлайн магазин, трябва да има качени продукти на него, които да могат да бъдат поръчвани от посетителите. Това са основните и задължителни елементи, но освен това, вие вероятно имате и собствена идея как искате да изглежда сайтът като цяло – както по отношение на дизайна (цветове, елементи, лого и т.н.), така и допълнителни възможности като показване на наличност от стоките, възможност за увеличаване или намаляване на цените на всички продукти и т.н.
Всичко това ина възможност да се случи по два начина:
– готов шаблон
– изработка по поръчка.
Изработката на онлайн магазин по поръчка може да ви коства доста време (а понякога и пари). За сметка на това, ако изберете добри разработчици, резултатът ще е красив онлайн магазин, точно по ваш вкус и с всички възможности, които искате да има.
Ако искате нещата да станат бързо, лесно и да не бъдете ангажрани допълнително с избор и срещи с програмисти, ви препоръчваме да заложите на готова платформа за онлайн магазини. Има доста – както платени, така и безплатни. Някои са на български, други ще трябва да превеждате.
По тази тема също сме предвидили по-обстойна статия.

Прочетете първия пост Създаване на онлайн магазин в 10 стъпки – I

Прочетете и последния пост Създаване на онлайн магазин в 10 стъпки – III.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Създаване на онлайн магазин в 10 стъпки – III | how2sell - съвети за собственици на онлайн магазини

Comments are closed.