Видео съдържание за електронни магазини – първи стъпки

Нека да започнем от нулата – приемаме, че не разполагате с никакви продуктови клипове във вашия сайт за електронна търговия и не знаете откъде да започнете.

… бихте ли искали някои съвети за видео маркетинг?

Чарли Рал, главен видео продуцент на View Review Labs, предлага да се концентрирате първо върху правилното представянето на вашата марка на супер малкия екран.

Една от фирмите, с които е работил, продава облекла и започва с видеоклипове, в които представят продуктите си на обикновен бял фон. Това сработва за тях, защото те имат стотици хиляди продукти и по този начин успяват да запазят последователност в представянето пред аудитория си, която е изключително всеобхватба. Друга компания, кото продават подобни облекла, позиционира марката си по уникален начин, което привлича специфична публика и могат да си позволят да са по-креативни във видеоклиповете си. Няма значение какъв е вашият подход – важното е да обрисувате вас и вашата марка като експерт в продуктите, които предлагате, както и в индустрията, в която работите.

Рал препоръчва да поставите вашия продукт в правилния контекст. Не е задължително да снимате само на зелен екран в склада. Според него безкрайните фонове и зелените екрани много трудно могат да бъдат направени правилно. По-добре е да снимате вашите продукти в реална обстановка, когато наистина се използват. Ако става дума за градинарски инструменти, покажете как разкопават истинска градина. Ако продавате шапки за шофьори на камиони, снимайте как карат по магистралата с тях или по брега на някое езеро.

Предизвикателство е да създадете видео с високо качество за вашия онлайн магазин. Но можете да избегнете това, като заложите на по-различен и креативен подход.

Някои от най-запомнящите се (и купувани) продуктите в онлайн магазините имат недотам перфектни продуктови видеа – можете да заложите на професионални студийните видеа на велосипедни каски, например, а може да качите кадри от GoPro камера на страхотни трикове с BMX велосипедисти, носещи продаваната каска. Или и двете. Вие не сте просто предлагате продукт онлайн, вие продавате начин на живот.

След като вече знаете как да останете верни на идентичност на вашата марка пред камерата, се фокусирайте върху крайъгълните камъни на създаването на добро видео съдържание. Рал казва, че трите основни неща за добър видеоклип са звука, осветлението и наистина добрите актьори.

Трябва да снимате на добре осветено място, да осигурите ясен звук – с помощта на микрофон на мястото на снимките или ясен запис на глас, направен на компютър, и да имате талант за поведение пред камерата. Много трудно е да симулирате познаване на продукта.

Това са основите. Сега сте готови да накарате видео съдържанието да работи за вашия интернет магазин.

1 мнение за “Видео съдържание за електронни магазини – първи стъпки”

Коментарите са изключени.