Идеи за видео съдържание за вашия електронен магазин

Има различни възможности за създаване на видео маркетинг за вашия бизнес. Помислете какъв тип съдържание би се харесало и би било гледано от потребителите във вашата ниша.

Няма смисъл да опитвате и да направите всичко. Ако продавате онлайн оборудване за почистване на домове, видео за това как да почисти лесно праха под легото в най-отдалечения ъгъл ще бъде много по-привлекателно, отколкото 60-секундни продуктови клипове с похвали на характеристиките на нова метла.

Видео отзиви на ваши клиенти за продукти

Продуктови ревюта

Една от най-често срещаните форми на видео маркетинг за електронната търговия са клипове за продукта. Малко хора знаят как да правят велики продуктови ревюта толкова добре, колкото Роб Шнел.

Когато той започва да създава продуктови видеа за своя уебсайт GunDogSupply.com, нивата на неговите продажби се удвояват. Каква е тайна му рецепта за създаване на видеоклипове за продукти, които продават?

Всичко се върти около продукта

Клиентите не се интересуват от страхотното въведение, добрата графика или голямата личност на екрана. Според него са ви нужни не повече от 30 секунди въведение за 2-минутно продуктово видео. „Клиентите искат да знаят дали продуктът ще ги предпази от това кучето да им разрови цветята. Насочваме се директно към това, което продуктът е и това, което той прави.“

Ако лицето на камерата наистина познава продукта и как той ще бъде от полза за клиента, останалото е лесно. Шнел използва брат си, който може да говори свободно за всеки продукт, който продава. Сега те могат да правят по 40 продуктови видеа за онлайн магазин на ден. Не се притесняват да „пусне“ някоя добра шега или да бъде по-смел и лъскав. Всичко това е, за да се накара продуктът да запее на клиента.

Начин на живот

Ако не предлагате голям набор от продукти или строго специализиран продуктов асортимент, които биха изисквали обяснение, може няма нужда да правите видеозаз всяка една стока поотделно. Но е подходящо да помислите за клипове за марката ви или лайфстайл видеоклипове.

Patagonia е онлайн магазин, продаващ спортни стоки и аксесоари. Те стартират с 27-минутно видео, наречено „Носени дрехи: филм за историите, които обличаме„, който в момента има над 318 хил. гледания. Няма неприятно пробутване на продукт. Няма никакво описание на възможностите на продукта. Просто един чудесен пример за достигане на аудиторията, пресъздавайки техния начин на живот.

Понякога, да покажете на клиентите си кой сте вие, може да бъде най-убедителна форма за онлайн продажби. Все пак не всички покоряващи потребителя видеоклипове за начина на живот трябва да бъдат мини-документални филми. Видеото на Tortuga Backpacks, например, е по-късо от една минута, но успява да събуди скитника, скрит в почти всеки от нас.

Но не само пътуването е единствената тема в клиповете, посветени на начна на живот. Ето един чудесен пример са Solo Stove – създатели на преносима къмпинг печка на дърва.

Вече имате идея и вдъхновение? Сега е времето да започнете с изграждането на видеоклипове за вашия онлайн магазин! А в следващата статия ще ви разкажем и за онлайн платформите, на които да публикувате своето видео.