Силата на видео съдържанието за онлайн магазини

Тази статия ще даде отговор на въпроса как използването на видео съдържание ще помогне на онлайн магазина ви чрез малък, но показателен пример за силата на му:

Тайлър Пиърсън от TaylorPearson.me започва разработва бизнес идея: PortableBarCompany.com, която стартира в края на 2012 г. До май 2014 г., той повишава месечните продажби от $10 хил. до $60 хил. Как успява да направи това? Един от начините, които използва, е видео маркетинг съдържание.

Ето какво казва той самият:

Една картина струва колкото хиляда думи, а едно видео струва колкото хиляда думи рамка. Прекарах цялото това време в пренаписване на описания на продукти. Никой не чете описанията на продукта в сайтовете за електронна търговия. Хората гледат видеоклипове.

Направете видео за вашите най-продавани продукти, като предложите истински човешки разговор за продукта, защо те ще го харесат и за какво точно е предназначен. Когато някой разглежда вашия продукт, той се опитва да си представи историята за това как ще изглежда животът му, след като го купи. Запишете видеоклип, който разказва тази история.

Също така – вземете видео препоръки. Ние ги получихме като говорихме с хората по време на изложения, веднага след като са закупили нашия продукт или ако вече са наш клиент. Друг начин за взимане на препоръки е да наемете видеооператори-стажанти (студентите работят евтино, не са ангажирани с работно време и имат желание и ентусиазъм за работа) и с тях да отидете при вашите клиенти и да запишете видеото.

Ако все още не можете да повярвате, че видеото е толкова ключов компонент за растежа на PortableBarCompany.com, ето част от анализа на видео съдържанието, като доказателство:

Имахме специален номер за проследяване на източника на обажданията, който беше показан само в анотациите на видеото в YouTube и в края на видеото с основния играч. В рамките на месец, броят на обажданията беше три пъти по-голям, като стигнахме от 15 до около 45 обаждания на месец.

Утрояване на броя на обажданията? Може би все пак видеото е нещо полезно, на което трябва да обърнете внимание в края на краищата? Следете нашите статии за видео съдържанието за електронни магазини и опитайте сами!

1 мнение за “Силата на видео съдържанието за онлайн магазини”

Коментарите са изключени.