Google Ads премахват ускореното показване на реклами

Още една промяна, и то по-скорошна от премахването на средната позиция на рекламите Google Ads , се задава в тази есен – от 17 септември 2019 г., няма да имате възможността да изберте опцията „accelerated ad delivery“ за нови Search или Shopping кампании в Google Ads. Вместо това, ще трябва да изберете стандартно показване на рекламите ви. Съществуващите ви кампании ще бъдат автоматично мигрирани към този начин на показване на рекламите ви на 1 октомври. Ускореното показване обаче ще бъда налично за банер реклами и видео кампании.

Какво означава „ускорено показване на реклами“ (accelerated ad delivery) в Google Ads?

Когато избирате ускорено показване на рекламите ви, вие казвате на Google Ads да включва рекламите ви във всеки търг, за който отговаряте на условията, докато дневният ви бюджет се изчерпи. От друга страна, когато изберете стандартно показване на рекламите ви, Google Ads разпределя вашия бюджет в продължение на деня (или за целия период, за който се задали да се показват рекламите ви). По този начин, вашите реклами не се включват в някои търгове, въпреки че отговарят на условията за тях.

Защо ускореното показване на реклами в Google Ads се премахва?

Според Google ускореното показване на рекламите не е ефективно за кампании, които не са ограничени по бюджет, както и за такива, които имат ограничение на бюджета, тъй като може да увеличи цената на клик много рано през деня или да доведе до неволно изразходване на по-голямата част от бюджета в по-ранните часови зони.”

По време на търговете, цената на клик се променя през целия ден, поради промените в търсенето на рекламно пространство. При най-голям интерес, цената на клик е най-висока. Заради ускореното предоставяне на реклами, което ще ви включи във всеки търг, който можете да спечелите, преди бюджетът ви да свърши, драстично се намалява възможността ви да се възползвате от възможностите да платите по-ниска цена на клик, които се появяват в течение на деня – нещо, което малките бизнеси с ограничен бюджет обикновено целят.

Като става дума за ранните часови зони, Google Ads имат предвид, че вашата реклама е планирана да се показва според вашата часова зона, не тези, в които се намират хората, които се опитвате да достигнете. Ако вашият Google Ads акаунт е базиран в Найроби и сте настроили рекламите ви да стартират в 9:00 ч. сутринта, хората в Ню Йорк ще започнат да ги виждат около 14:00 ч.

Тези аргументи на Google са валидни – ускореното показване на рекламите в търсенето може да доведе до неефективно разпределяне на бюджета за тези, които имат по-малко опит или не менажират достатъчно добре своите рекламни акаунти. Обаче този тип показване има и полезни приложения. Например, ако имате разпродажба за ограничен период от време и искате да покажете рекламите за нея максимално нагоре в резултатите от търсене, преди конкурентите си, ускореното показване на рекламите е чудесен начин бързо да натрупате обем от импресии и кликове на промоцията ви.

Освен това, ако вашият качествен рейтинг за определена ключова дума е по-нисък (по каквато и да е причина), ускореното доставяне на рекламите може да ви даде предимство, така че все пак рекламата ви да достигне до целевите потребители.

Какво означава тази промяна на Google Ads за вашата онлайн реклама?

За много акаунт мениджъри, прекратяването на ускореното показване на рекламите е поредният индикатор, че Google Ads искате техните рекламодатли да остъпят контрола над рекламите си и да се оставят съдбата на рекламите си на автоматизацията. Последните промени, свързани с ключовите думи (съвпадението по фраза и модифицираното широко съвпадение) например, ще доведат до това, че голяма част от бизнес мениджърите ще се доверят на способността на Google Ads автоматично да разпознава потребителските намерения. Излишно е да казваме, че не всички са доволни от тези промени.

От друга страна, ако работите с ограничен бюджет, вероятно не бихте използвали тази опция така или иначе, тъй като ускореното показване бързо ще изтощи бюджета ви. (Ние обикновено съветваме малките и средни рекламодатели да не използват тази опция.)

Подгответе акаунта си в Google Ads за премахването на ускореното показване на рекламите ви

Въпреки това, искаме да сме сигурни, че тези от вас, които използват ускореното показване на рекламите, са подготвени за скорошното премахване на тази опция от рекламните акаунти в Google Ads.

Ако имате нужда от помощ, how2sell е насреща – ние ще ви предложим възможности, с чиято помощ можете да постигнете желания ефект за вашите реклами в Google за търсене. Свържете се с нас – ние ще се погрижим за вашия онлайн бизнес!