Дропшипинг модел за онлайн продажби

Дропшипинг е бизнес модел, който ви позволява да взимате продукти от търговец на цени на едро и да ги предоставяте директно на вашия клиент, като вместо да държите на склад голямо количество в наличност, само показвате стоките, които се предлагат за продажба, а след поръчка, изпълнението се извършва от доставчика. Той доставя продукта на клиента директно от своя склад и вие получавате като комисионна разликата между продажната цена и договорената с търговеца цена на продукта.

Дропшипинг модел

Какви са ползите от дропшипинга?

Моделът дропшипинг има редица предимства:

По-малка инвестиция

С дропшипинга не е нужно да инвестирате хиляди левове предварително за продукти, които да държите на склад. Вместо това, вие поръчвате продукт, когато имате поръчка от клиент, която трябва да изпълните.

По-голямо продуктово разнообразие

Когато не е нужно предварително да закупите всички стоки, които продавате, вие може да предлагате значително по-голямо разнообразие на клиентите си.

– Намален риск

Когато не сте инвестирали хиляди за налични стоки, рискът, свързан със стартирането на онлайн магазин е драстично по-малък. Ако нещо не работи, няма да имате хиляди продукти на склад, които ще трябва да продадете на загуба, за да се освободите от тях.

– Не сте зависими от локация

Тъй като не е нужно да се притеснявате за изпълнението на поръчката или за наличностите на склад, е възможно да осъществявате дропшипинг бизнес отвсякъде, единствено с помощта на лаптоп и интернет връзка.

– Възможност за разрастване

Тъй като няма нужда да преминавате през целия процес на обработка на всяка поръчка, е сравнително лесно да увеличите дропшипинг бизнеса си.

Печеливш онлайн бизнес модел ли е дропшипингът?

Както всеки бизнес, успехът и печалбата зависят от много променливи. Но, когато правите нещата по правилния начин, е възможно да създадете много печеливш онлайн бизнес с дропшипинг. Този модел за онлайн продажби няма магическа формула и истинският успех се постига с много време и усилия. Но това е жив онлайн бизнес модел с много малък риск. Можете да започнете да се занимавате с дропшипинг като странична дейност и едва когато нещата потръгнат, да го превърнете в основен доход.

Колко мога да печеля чрез дропшишинг?

Трябва да го кажем отново – както всеки друг бизнес, нивото на печалба и успех се определят от редица фактори – най-вече ангажираността и отдадеността на собственика на бизнеса и избраната ниша, а в дългосрочен план обвързаността с бизнеса, усилената работа и правилнищт подход. Възможно е да създадете дропшипинг бизнес с шестцифрен доход.

Бизнес с такъв мащаб ще отнеме време да бъде изграден (може би дори години), но е напълно възможно. Освен това, когато веднъж потръгне, е сравнително лесно да се автоматизира и/или да се наемат допълнителни хора за ежедневните задачи.

Какъв е марджът на печалба при дропшипинга?

Марджът варира значително в зависимост от продуктите, които продавате. Например, при скъпата електроника марджовете са ниски (максимум 5-10%), докато при по-евтините аксесоари – може да достигнат и до 100%.

Вашите печалби зависят също от способността ви да предложите стойност на вашите потребители, която ви позволява да поставите по-висока цена спрямо вашите конкуренти. Това е инструмент за успех на дропшипинг бизнес.

Къде хората продават продукти чрез дропшипинг?

Продажбите на продукти чрез дропшипинг почти навсякъде. Много продажби в eBay или Amazon се осъществяват чрез дропшипинг. Същото важи и за много онлайн магазини, особено по-малките.

Дори големите фирми използват дропшипинг за разширявае на продуктовата си гама и предложения. Някои компании използват дропшипинг модел за някои от по-малко популярните си продукти. Това им позволява да предлагат по-широка гама, ограничавайки инвентара, който трябва да поддържат в наличност.

Можете да продавате стоки чрез дропшипинг модел по много начини, но създаването на собствен онлайн магазин предлга най-добра възможност за изграждане на растящ, доходоносен и успешен бизнес в дългосрочен план.
Въпреки че е възможно да се продават капка изпратени елементи в редица начини, създаването на своя собствена електронна търговия сайт предлага най-добрата възможност за изграждане на мащабируеми, печеливш и успешен бизнес капка корабоплаването в дългосрочен план.