Как да избера видео хостинг за онлайн магазина си?

Как да избера видео хостинг за онлайн магазина си?

Вече ви показахме възможостите, които имате за хостване на видеоклиповете за вашия онлайн магазин и вероятно сте се объркали. Сигурно в момента трескаво си задавате въпроса „Добре как да избера правилния хостинг за онлайн магазина си?“ или вече сте го задали на няколко различни човека и все още не сте напълно наясно с точния отговор на този въпрос. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем с решението на загадката.

Кой видео хостинг да избера?

Ако целта ви е видео съдържанието да донесе повече продажби на онлайн магазина ви, решението ще е по-сложно за вас.

Доскоро, дори ако видеоклиповете бяха хоствани самостоятелно, те можеха да се видят в резултатите от търсенето в Google. Традиционно това беше по-добра стратегия от гледна точка на насочване на хората към вашия електронен магазин, за осъществяване на онлайн продажби, повече трафик и добро класиране.

Но Google решиха да спрат показването на видео миниатюри в резултатите от търсенето за почти всички сайтове, с изключение на YouTube. Това прави решението по-трудно и тотално изключи едно от основните предимствата на самостоятелния хостинг.

Сега е почти сигурно, че видеата на вашия онлайн магазин няма да се показват с миниатюра, като в същото време ще се състезават за вниманието и кликовете на потребителите с видеата, качени в YouTube, чиито миниатюрите се виждат.

Вие очевидно искате потребителите да посетят вашия сайт, а не YouTube, за да могат да видят вашето съдържание, но тук се включва и конкуренцията с други клипове на същата тематика, поместени във видео портала на Google. В крайна сметка, по-добре е някой да види съдържанието ви в YouTube, отколкото то изобщо да не бъде видяно, нали така?

Решението дали да публикувате продуктовите си видеа в YouTube или сама в онлайн магазина си, се взима трудно, но няма как напълно да игнорирате YouTube в условията на днешния видео маркетинг.

Ако решите публикувате едни и същи видеоклипове на вашия сайт и в YouTube, не забравяйте да ги оптимизирате за различни ключови думи. По този начин, YouTube няма да „изяде“ трафика към вашия уеб магазин, а ще имате възможност и да увеличите показването на съдържанието си за повече ключови думи.

Ако вашия видео маркетинг подход е с цел брандиране,

а не е толкова насочен към директните продажби, няма от какво да се притеснявате – качвате всичко, което можете в YouTube. От гледна точка на получаване на показване – YouTube е най-доброто място да се намери видео съдържание онлайн.

1 мнение за “Как да избера видео хостинг за онлайн магазина си?”

Коментарите са изключени.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/how2sell/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344