Как да избера видео хостинг за онлайн магазина си?

Вече ви показахме възможостите, които имате за хостване на видеоклиповете за вашия онлайн магазин и вероятно сте се объркали. Сигурно в момента трескаво си задавате въпроса „Добре как да избера правилния хостинг за онлайн магазина си?“ или вече сте го задали на няколко различни човека и все още не сте напълно наясно с точния отговор на този въпрос. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем с решението на загадката.

Кой видео хостинг да избера?

Ако целта ви е видео съдържанието да донесе повече продажби на онлайн магазина ви, решението ще е по-сложно за вас.

Доскоро, дори ако видеоклиповете бяха хоствани самостоятелно, те можеха да се видят в резултатите от търсенето в Google. Традиционно това беше по-добра стратегия от гледна точка на насочване на хората към вашия електронен магазин, за осъществяване на онлайн продажби, повече трафик и добро класиране.

Но Google решиха да спрат показването на видео миниатюри в резултатите от търсенето за почти всички сайтове, с изключение на YouTube. Това прави решението по-трудно и тотално изключи едно от основните предимствата на самостоятелния хостинг.

Сега е почти сигурно, че видеата на вашия онлайн магазин няма да се показват с миниатюра, като в същото време ще се състезават за вниманието и кликовете на потребителите с видеата, качени в YouTube, чиито миниатюрите се виждат.

Вие очевидно искате потребителите да посетят вашия сайт, а не YouTube, за да могат да видят вашето съдържание, но тук се включва и конкуренцията с други клипове на същата тематика, поместени във видео портала на Google. В крайна сметка, по-добре е някой да види съдържанието ви в YouTube, отколкото то изобщо да не бъде видяно, нали така?

Решението дали да публикувате продуктовите си видеа в YouTube или сама в онлайн магазина си, се взима трудно, но няма как напълно да игнорирате YouTube в условията на днешния видео маркетинг.

Ако решите публикувате едни и същи видеоклипове на вашия сайт и в YouTube, не забравяйте да ги оптимизирате за различни ключови думи. По този начин, YouTube няма да „изяде“ трафика към вашия уеб магазин, а ще имате възможност и да увеличите показването на съдържанието си за повече ключови думи.

Ако вашия видео маркетинг подход е с цел брандиране,

а не е толкова насочен към директните продажби, няма от какво да се притеснявате – качвате всичко, което можете в YouTube. От гледна точка на получаване на показване – YouTube е най-доброто място да се намери видео съдържание онлайн.