Вече имам видео съдържание в онлайн магазина си. А сега какво?

Правите видеото, поствате го и забравяте за него… Не е толкова просто!

Работата не приключва, след като веднъж видеоклипът е заснет, редактирани и качени онлайн. Вие искате да сте сигурни, че вашето видео се лансира, както и да го накарате да работи за вас? Ето няколко съвета:

Оптимизация на видео съдържание

Не забравяйте за ключовите думи и описанията

Това е от особено значение за видеоклиповете в YouTube. Разберете коя ключова дума се показва най-често, как потребтелите я изписват в Google и напишете тези вариации в описанието на видеото си.

Направете заглавията на вашите видеа по-кликаеми

Заглавията на продуктовите ви видеа или тези, налагащи марката ви трябва да са завладяващи и интересни. Трябва да ги пишете с надеждата, че ще „хванат окото“ на потребителите, когато ги видят в резултатите от търсенето. Не забравяйте – вие не пишете просто заглавие, а създавате рекламно послание, което трябва да примами хората да кликнат върху него.

Изключване (или да активирате) вграждането на видеоклиповете

Ако поставяте вашите видеоклипове в сайтовете си, можете да дадете възможност на хората да правят същото. По този начин позволявате на някой да копира кода на видеото и да го сложи на собствената си страница. Ако решите да направите това, може да добавите линк към вашия онлайн магазин вътре, така че когато някой вгради видеото в сайта си, връзката да насочва хората към вашия електронен магазин. Премиум хостинг услугите като Wistia дават възможност да направите това с лекота.

Направете го социално

Използвайте социалните мрежи и гост публикаците, за да бъдат забелязани вашите видеоклипове. Публикувате ги във вашите социални платформи, добавяйки всички релевантни хаштагове и водещи такова, които ще ви помогнат за разпространението.