5 начина как да продавате без трафик към уеб магазина ви

Продажбите в онлайн магазините зависят от трафика към уебсайта. Ако имате много посетители от търсачките и други онлайн източници, които препращат към него, вероятността да имате много поръчки е голяма. 

Но какво да правите, ако вашият уебсайт не получава достатъчно трафик?

Не е лесно да продаватe своите продукти или услуги онлайн, когато сте нов доставчик на услуги или компания. Но има начини, които могат да ви помогнат да направите услугите си достъпни за вашите потенциални клиенти в интернет. По-долу поместваме няколко метода, които можете да използвате за вашите интернет маркетинг стратегии, за да постигнете повече продажби.

1. Изграждане на връзки в LinkedIn

LinkedIn е мрежа от професионалисти, където можете да се свържете с други специалисти и да изградите силна връзка с тях. Не става дума директно да пускате вашето маркетингово предложение, веднага след като се свържете с тях. Изградете връзка чрез споделяне на знания и опит с тях. някои от тези контакти могат да доведат до създаване на истински клиенти на вашия бизнес.

2. Свържете се с хора в Twitter

Twitter е сайт за микроблогинг, където можете да споделите каквото искате по всяко време с вашите последователи. Но преди всичко, Twitter е страхотно място да се изградят отношения с хора, мислещи като вас. И не само това. Има много хора, които търсят продукт или услуга, и питат за него в Twitter. Вие трябва да ги намирате, като използвате търсачката на Twitter. Да предположим, че предоставяте услуги за разработка на софтуер. Потърсете в Twitter фрази като „търся разработчик на софтуер“, „предложете софтуерен разработчик“ и т.н. По този начин можете да откриете хора, които търсят тази услуга и да осъществите реални продажби.

3. E-mail маркетинг

Имейл маркетингът е ефективен начин да предложите на пазара своите продукти и услуги. Но това трябва да бъде направено правилно и таргетирано. Недейте просто да бомбардирате с нежелана поща всеки списък с членове – това няма да ви помогне по никакъв начин. Вместо това, изпращайте вашите имейли към съществуващия си списък с клиенти или записани за блога ви. Но все пак бъдете внимателни, ако се изкушавате да купите списък с имейли за маркетингови цели – невинаги това е ползотворно.

4. PPC реклама

Друг начин да се постигнете бързи продажби е като се обърнете към реклама на клик. PPC услуги като Google Adwords, Bing Ads и др. позволяват да рекламирате в търсачките вашите продукти и услуги.

5. Social Media Marketing (SMM)

Освен в търсачките, можете да рекламирате своите продукти и услуги в социалните медийни платформи като Facebook и Twitter. Тези платформи имат милиони потребители и рекламата там ще ви позволи директно да достигнете до тях и да продавате своя продукт или услуга.