28 начина да използвате на социалните медии за органичен трафик на уебсайта

Тази статия ще е малко по-различна от останалите. Тя е структурирана като въпроси и отговори, защото представлява отговорите на професионалисти в областта на социалните медии в световен мащаб.

Надявам се, че ще ви е полезна.

Как да подобрим органичния трафик чрез социалните медии

Въпрос #1: Социалните медии могат да окажат голямо влияние върху органичния трафик на уебсайта. Може ли да дадете примери как може да се постигне това?

 1. Google използва Twitter, за да открива ново съдържание. Всеки туит влиза мигновено в индекса на Google.
 2. Споделянето на съдържание от сайта (по правилния начин) позволява увеличаване на трафика, без да се разчита толкова много на търсачките.

Въпрос #2: Споделете няколко лесни неща, с които всеки може да стартира още днес в социалните медии, за да увеличи своя органичен трафик на уебсайта?

 1. Редовно публикуване на висококачествено съдържание и актуализиране на всички социални платформи, където се намират потенциалните потребители, с текущото съдържание.
 2. Важна е туитовете и постовете в социалните мрежи да имат силен призив за действие, който да заведе хората на целевата страница на сайта.
 3. Споделяне малко информация, цитати, изображения, които гъделичкат любопитството на хората и ги кара да кликнат, за да получат повече информация.

Въпрос # 3: Какви са другите практични начини за съдаване на любопитство към бранда в социалните медии и увеличаване на органичния трафик?

 1. Писане на заглавия, които хората обичат да споделят в социалните медии. Важно е да се спомене, че те може да се различават от SEO заглавията.
 2. Използването на инструменти за социални медии като Facebook Live или Instagram Stories придава по-автентичен вид на вас и вашата марка.
 3. Съдържанието за социалните медии трябва да отразява интересите на аудиторията, нещата, които вълнуват вашите потребители. Предстоящи събития във вашата област са една от подходящите теми.

Въпрос #4: Как темите в блога и споделянете в социалните медии влие на органичния трафика на уебсайта?

 1. Основните теми, по които блогвате и споделяте, трябва да отговарят на основните цели, като същевременно включват и утвърждават вашата личност и бранд.
 2. По възможност трябва да се предпочита придържането към една обща тема, която се предоставя на аудиторията автентично и последователно, без да се повтарят едни и същи неща.
 3. Трябва да знаете какво искат хората. Следете социалните медии и там ще намерите това, от което хората се интересуват и питат. Използвайте публикациите в блога, за да отговорите на техните въпроси.

Въпрос #5: Как може да се гарантира, че след като някой посети сайта от линк в социалните медии, ще иска да се връща отново и отново?

 1. Създаване на целева страница, която е завладяваща и привлекателна.
 2. Дайте им ясна причина да се регистрират за бюлетина и им изпращайте ненатрапчиви мейли. Накарайте ги да ви последват по социалните медии и направете ремаркетинг кампании.
 3. Уверете се, че посланията на вашият бранд са консистентни навсякъде, включително и в онлайн платформите. Така посетителите ще се почувстват по-комфорно, познавайки ви добре.

Въпрос #6: Какви клопките, които трябва да се избягват, когато се опитваме да увеличим органичния трафик чрез социалните медии?

 1. Не трябва всичко да е планирано непрекъснато. Показвайте се „на живо“ от време на време.
 2. Лесно е поддържането на социалните профили на мине на авто-пилот. Предварителното задаване на постове по график е умен ход, но това може да доведе до липсата на взаимодействие с потребителите.
 3. Не забравяйте, че платформите за социални медии не са статичен билборд. Това е социалното пространство и трябва да има двустранна комуникация.

Въпрос #7: Как може ключовите думи и хештаговете в социалните медии да помогнат за привличане на внимание върху бранда и увеличаване на органичния трафик?

 1. Хората следват определени хештагове и теми. Намирайки точната дума, може да получите цял куп нови фенове.
 2. Правилните hashtags ще изведат съдържанието пред очите на публиката, което всъщност таргетиране.
 3. Ключовите думи и хештаговете са от съществено значение – не само че хората могат да търсят по тях, но показват и какво те търсят.

Въпрос #8: Социалните мрежи също са търсачките! Как можете да се използва това като предимство за увеличаване на популярността на марката?

 1. Оптимизация по ключови думи! Персонализирана комуникация. Колкото повече взаимодействие има с марката, толкова по-лесно ще бъде да се намира.
 2. Използвайте полетата за информация за компанията, за да покажете кои сте и с какво се занимавате. С подходящите думи за търсене, сметката ще излезе! 🙂
 3. Pinterest е чудесна платформа за това – визуална търсачка, която ви позволява да представите бизнеса си чрез визуално съдържание.

Въпрос #9: Увеличаване на органичния трафик на уебсайта със социални медии става чрез фокус върху качеството. Какво добавя качество в социалните медийни публикации?

 1. Качество = убедително, кратко копи, съобразена с нуждите на аудиторията, съчетано със завладяващи визуализации.
 2. Разработване на нови идеи + използваема информация, а не само предоставяне на старите мисли по нов начин. Това се вижда твърде често.

Въпрос #10: Изграждане на общност в социалните медии и насърчаване на публикуването на подходящо съдържание там може да увеличи органичния трафика. Как се постига това?

 1. Създаване на група във Facebook, в която се отговаря на въпроси и се помага на настоящите и потенциалните клиенти с проблемите, които срещат.
 2. Осигуряване „вътрешен човек“ в аудиторията. Ексклузивни предложения и оферти в затворена група също е чудесен начин да се изгради общност.
 3. Осигуряване на нещо ценно за аудиторията в краткосрочен, но и в дългосрочен план, за да може да събере хората и да ги накара да се връщат.