10 интересни статистики за използване на мобилни приложения

В края на всяка година винаги излизат  интересни статистики. Днес ще се спра на мобилните приложения и тяхната ползваемост в световен мащаб за 2016. година. За мен данните са интересни и дори изненадващи, а не мога да кажа, че не са полезни и не ми дават идеи.

Ето ги и тях:

  1. Потребителите прекарват 90% от времето си в мобилни приложения, за сметка на мобилните уебсайтове.
  2. Потребителите свалят средно 8.8 приложения на месец, като инсталирането на приложения е с ръст от 5% на годишна база.
  3. През май, 2016 г. средната цена на инсталация на мобилно приложение на Android е била $2.33  (което е ръст от 93% на годишна база) и $1.46 на iOS (което е спад от 3%).
  4. 25% от инсталираните приложения никога не са използвани.
  5. 26% от приложенията, които са инсталирани са използвани само веднъж.
  6. (Само) 51% от компаниите измерват ангажираността на потребителите и възвръщаемостта на инвестицията (ROI) за мобилни приложения.
  7. Удовлетворението от пазаруването през мобилно приложение е ниско: 45% от потребителите са разочаровани от опита си, в сравнение с 47%, които нямат положителен опит с пазаруването през уеб.
  8. Средно едно Android приложение губи по 77% от дневно активните си потребители през първите три дни от инсталацията и 90% през първите 30 дни.
  9. От тези, които спират да използват приложения, 30% биха използвали отново приложението, ако им бъде предложена  отстъпка, а 24% – при условие, че получат ексклузивно или бонус съдържание.
  10. 78% от команиите използва платени канали, за повече сваляния на приложенията им.

Какво е Вашето мнение? Полезни ли бяха тези данни за Вас и бихте ли ги използвали в своя или бизнеса на клиентите си? Можете да споделите мнение в коментарите.